Amaroneturen

Roberto Mazzi i Valpolicella

 

Beliggenhed
Vingården Roberto Mazzi, ligger i Sanperetto, Negrar i Valpolicella, Amarone vinens område. Valpolicella ligger i det nordlige Italien med 45 minutters kørsel fra Gardasøen og Verona har du tæt på. Med gå afstand fra Antica corte al molino ligger byen Sanperetto, hvor du har muligheden for at gøre dine indkøb. I Sanperetto finder du restauranter og andre shopping muligheder.

Selve Antica corte al molino, hvor de har deres værelser og lejligheder, er et gammelt landhus familien Mazzi har restaureret på en af deres vinmarker på 3 hektar. De har indrettet de 2 værelser og de 2 lejligheder i den antikke stil og navngivet dem efter deres vine. Antica corte al molino ligger med få minutters kørsel fra selve vingården.

Værelser og pris
Valpoliciella lejligheden i st. etagen indeholder komplet køkken, badeværelse, dobbelt seng og tv. I denne lejlighed er der ingen air conditionen, da de gamle tykke mure sørger for at det er svalt om sommeren.

Den anden lejlighed Poiega ligger på 1.sal med fælles indgang sammen med værelserne. Når du træder ind på 1. sal finder du et flot rustikt køkken, som tilhører de 2 værelser, som ligger oven på lejligheden Poiega. Hvis I er 6 personer afsted vil det være fint at leje de 2 værelser og Poiega. I Poiega har du også et stort fint køkken, badeværelse, Air condition, tv, dobbelt seng og med mulighed for at tilføje en 3 seng.

De 2 værelser, Le Calcarole og Punta di Villa er begge udstyret med køleskab, air condition, badeværelse. I Le Calcarole har du også mulighed for en 3 seng.

Priserne for at leje sig ind på Antica corte al molino koster 100 euro pr. nat for lejligheden Valpolicella og ligeledes Poiega. For værelset Punta di Villa koster det også 100 euro inkl. morgenmad. Le calcarole koster 85 euro ved 2 pers. inkl. morgenmad. Er man 3 persone i Le Calcarole koster det 15 euro ekstra. I både værelserne og lejlighederne finder du håndklæder, sengelinned og wi-fi.

Til fælles brug er der en pavillon med borde og stole, hvor du kan sidde og nyde morgenmaden eller et glas vin fra Mazzi. En grill står der også til rådighed, hvis du har lyst til det, da du på Antica corte al Mulino selv står for maden.

Seværdigheder ved vingården
Valpolicella er også fint at cykle i hvis formålet er en cykelferie og du vil prøve kræfter med bakkerne i området. Vil du gerne opleve lidt forskelligt så er Verona tæt på, hvor du i sommermånederne har muligheden for at komme ind at se en operette i arenaen. Vil du gerne slappe lidt af ved stranden, så kan du tage turen til Gardasøen.

Vinen
På Antica corte al mulino har de en lille butik hvor det også er muligt at købe deres produkter og du bør ikke gå glip af at smage det vin Mazzi laver. De laver 4 rødvine hvoraf  2 er Amarone og er efter min mening en klasse for sig og noget af det bedste jeg har smagt. Derudover laver de en sød rødvin, en hvidvin, grappa og olivenolie. De har en 12-13 hektar med vinstokke, så ikke nogen stor produktion, men fantastisk vin.

Min ærlighed og oplevelse med Roberto Mazzi
Det er efterhånden en af de vingårde, som er et gammelt bekendskab på omkring 14 år. Første gang vi besøgte dem var efter vi havde fået et tip om at de lavede super Amarone vin. Vi har altid godt kunnet lide at køre rundt og finde nye vingårde, finde nye gode steder og ikke mindst vin. Her kørte vi så til Valpolicella, Amarones område og besøger denne familiedrevet vingård med fantastisk vin og ja det gør vi stadig.

De 2 sønner Antonio og Stefano står for vinproduktionen og udlejningen af deres værelser og lejligheder. Vi har altid fået en god behandling når vi har besøgt Mazzi. De viser gerne kælderen frem både den gamle og den nye, mens de giver en smagsprøve på deres gode vin. På selve vingården har de af og til smagninger med spisning for grupper. Det skal selvfølgelig bookes på forhånd.
Sidste gang jeg besøgte stedet var i Maj 2014. Det er et rigtig dejligt sted og det ligger godt for muligheder er der nok af. Er du på vintur og er vild med Amarone, ja så er du kommet til det rigtige sted.