Vingård ved gardasøen

Arriga Alta ved Desenzano

 

Beliggenhed
Arriga Alta er en familiedrevet vingård nær Gardasøen i det nordlige Italien, Lonato. Nærmere beskrevet i den sydvestlige del af Gardasøen og 5 km fra Desenzano, som er en større by med et væld af shopping muligheder og f.eks turistbåde hvis du ønsker en sejltur på Gardasøen.
Fra selve Arriga Alta har du 2 km. til motorvejen og 40 km. til Verona lufthavn eller 85 km.til Bergamo lufthavn.

Denne vingård ligger med gå afstand fra Lonto by hvor du finder Pizzeria, cafe´og købmand. Dette fantastiske sted ligger højt og fra Arriga Alta´s balkon har du en pragtfuld udsigt ud over Lonato by.

Silvia og Robi Biza driver stedet, samt de får en hjælpende hånd af deres datter på 12 år. De er utrolig varme og positive mennesker, som også gør meget ud af at deres gæster føler sig godt tilpas. De står selv for morgen- og aftensmad til gæsterne.

Værelser og pris
På stedet finder du 11 lejligheder fra 2-4 personer, alle udstyret med et lille tekøkken. Lejlighederne der er indrettet med antikke møbler er fine rummelige og pæne rene. I alt kan der bo 21 personer på Arriga Alta. Der kan bookes min. 2 overnatninger på vingården hvor prisen varierer fra 50 - 65 euro pr. person pr. nat. Sengetøj og morgenmaden er inkl. i prisen. Med i prisen har du også en mulighed for at tage en dukkert i deres dejlige store pool, når varmen bliver går hen og bliver dig for meget.

Maden
Hvis du har lyst er det muligt at spise aftensmaden på Arriga Alta og den oplevelse er værd at tage med. For kun 32 euro pr. person har du dagens menu inkl. vin. Billigt, især da der serveres 5 gode hjemmelavede retter. Måske du er heldig at smage Silvia´s lækre aubergine pyramide eller den lækre pasta med den hjemmelavede pesto.
Morgenmaden serveres på terassen fra kl. 8 - 10 .

Vinen hos Arriga Alta
Arriga Alta er en af de vingårde ved Gardasøen, som dyrker et areal med vinstokke og et areal med oliventræer. De står selv for pasning og plukning, som foregår ved håndkraft. Selve vinen og olivenolien laver de ikke selv. De producerer 500 - 1000 fl. vin om året, så desværre ikke nok til at exportere. Men du kan altid købe nogle flasker vin, olivenolie, olivenpate´ eller deres honning . Stedet har også egen køkkenhave og det nyder du godt af når aftensmaden indtages der på deres overdækkede balkon med den flotte udsigt ud over Lonato by.

Seværdigheder ved Gardasøen
Er du vild med at spille golf, så har du chancen her for at bo dejligt, spise lækker mad og have 4 flotte golfbaner tæt på. Jeg spiller ikke selv golf, men min bedre halvdel har spillet flere gange på golfbanerne ved Gardasøen. Så afprøvet er de og ikke nok med at det er nogle flotte golfbaner, det er tillige med nogle fantastiske anlæg og udsigter du vil opleve. Hvis du ønsker den flotte udsigt ud over Gardasøen, så er det Golfbanen Garda golf du skal spille på.

Hvad der ikke er helt almindeligt for vingårde omkring Gardasøen har Arriga Alta opdrætning og salg af hunderacen Bergamasco. Den lidt bamsede og nuttede hund. Nu tænker du måske at så er der masser af gøen fra hundene!! Men nej, der er faktisk dejligt roligt på Arriga Alta.

Og til dem der har interesse for motorcross maskiner, så finder man et lille museum på Arriga Alta. En hobby Robi Biza har dyrket i sine unge dage og fortæller gerne om det.

Min ærlighed og oplevelse
Mit allerførste møde med Robi og Silvia Biza fører tilbage til år 2000, da jeg uanmeldt cyklede op til dem for at søge arbejde. Jeg blev straks budt på kaffe og biscotti og der blevet taget tid til mig som om vi allerede kendte hinanden. På mit daværende begrænset italiensk fik jeg forklaret at jeg var kommet for at søge arbejde. Der skulle dog gå godt et år inden jeg kom til at arbejde for dem. Der fandt vi så hurtigt ud af at min plads var i køkkenet og tillige med servere mad for gæsterne. En af de daglige rutiner på Arriga Alta var nemlig runden mellem de forskellige lejligheder, hvor der blev gjort rent, fyldt op af te/kaffe, redde senge osv. Jeg forsøgte mig med at redde en italiensk seng, som jo ikke er helt som herhjemme. Det gik ikke så godt, så derfor endte jeg i køkkenet og det passede mig særdeles godt.

Jeg har siden opholdt mig der som gæst flere gange og endda også til et bryllup, hvor vi havde hele deres dejlige overdækkede terasse for os selv. Sikken et bryllup, så det kan også lade sig gøre på Arriga Alta.

Jeg kan anbefale du prøver et ophold på Arriga Alta, deres service overfor gæsterne og deres lejligheder er helt i top. Helt sikkert et besøg værd.