Hjemmelavet pesto opskrift

Pesto genovese.

150 g. Basilikum
1 fed Hvidløg
80 g. Pinjekerner
150 ml. Olie
100 g. Parmesanost
Salt ( kun lidt )

Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, hvor det hele køres til det har den rigtige konsistens.

Jeg har lavet Pesto rigtig mange gange, så jeg ikke behøver at veje ingredienserne længere og følge en opskrift nøje. Jeg fylder gerne min lille minihakker op med basilikum og tilføjer de andre ingredienser, det giver en fin portion. En ting jeg har lært er at du ikke må gå på kompromis med er parmesanosten. Jeg køber gerne 1 kilo når jeg er i Italien, skærer det op i nogle stykker og lægger det i fryseren. Ulempen er at det smuldre lidt mere efter frost, men du har stadig den gode kvalitet.

Tip: Har du en rest tilbage af din dejlige hjemmelavede pesto, så prøv at røre det i noget græsk yoghurt. Det smager rigtig godt og kan bruges som tilbehør eller dip.

Denne pesto opskrift stammer fra Arriga Alta ved Gardasøen.

Se også vores udvalg af vinrejser →