Il pelago i Toscana

Beliggenhed 

Vingården Il Pelago ejes af familien Frollani og den daglige drift står Deborah for. Vingården ligger 45 min. kørsel fra Pisa lufthavn og kort fra afkørslen ved Donoratico. Il Pelago ligger 2 km fra den hyggelige marina di Donoratico, ved strand og hav. 5 km er der til Castagneto Caducci, som er et besøg værd, med dens hyggelige gader.

Restauranter finder du med få minutters kørsel fra vingården, hvis du ikke selv har lyst til at lave mad i en af de 8 lejligheder der er på Il Pelago.

Værelser og pris hos Il Pelago    

På Il Pelago har de 8 flotte lejligheder, hvor der er plads til 4 personer. I de fleste af lejlighederne er det muligt at tilføje en ekstra seng, hvis der er behov for det. De har et fint køkken med alt hvad du behøver, hvis du selv vil lave mad. Mikroovn, gasblus, et stor køleskab og opvaskemaskine. Derudover er der tv, wifi, sengetøj, håndklæder, føntørre og air condition.

I lejligheden står der som velkomst en flaske af deres vin, en pakke spaghetti og tomatsovs. Så hvis du kan klare dig med det, behøver du ikke ud at handle med det samme. Hvis ikke, så ligger supermarkedet CONAD 2 min. derfra.

Morgenmad kan tilkøbes til enten 4 euro pr. person eller 9 euro, alt efter hvor stort udvalgt du gerne vil have. Prisen på lejlighederne er delt op i lav-, mellem- og højsæson. Som minimum kan du få 2 overnatninger og prisen går fra 90 - 120 euro pr. overnatning. Hvis du til gengæld vil have en uge ligger prisen fra 390 - 1250 euro. Har du brug for at få vasket tøj, så kan du få det mod betaling af 4 euro.

De lejligheder som ligger på 1.sal har en overdækket terrasse til rådighed, hvor maden eller en afslappet stund med et glas af vingårdens vine kan indtages. Lejlighederne i stueplan har stor en terrasse og udgang derfra til græsplæne.

På Il Pelago finder du også en legeplads til børnene, samt et grønt område, hvor der kan spilles lidt bold. Den flotte pool har stakit rundt om så det er bestemt et sted du kan føle dig sikker, hvis der er børn med.

300 meter fra Il Pelago ligger deres anden ny konstrueret vingård Podere conte novello

Vinen

En vinsmagning skal du ikke går glip af, selvom du sagtens kan tage på vingårdsferie uden at være tosset med vin.
Selve kælderen og vinproduktionen Fattoria casa di Terra, ligger 7 min. kørsel fra Il Pelago. De laver 2 hvidvine, 1 rose´, 5 rødvine og olivenolie. De laver vin af høj kvalitet, selv deres billige vin til 5 euro flasken er god.

Som noget nyt er det muligt på vingården at få et madlavnings kursus og samtidig få en smagning af deres gode vine. Minimum 4 personer.

Seværdigheder

Her er mange forskellige ting at tage sig til. Stranden er som skrevet kun 2 km derfra, hvor der er restauranter og strandbarer lige ud til vandet. For børnene er der et stort legeland, som nok vil være svært at komme udenom, hvis børnene er med. Er du vild med at gå på markedet og mærke den hyggelige stemning, så er der både markedet i Donoratico om Torsdagen og i Castagneto Caducci om mandagen.

Med kort afstand har du Castagneto Caducci 5 km. og Bolgheri 12 km, som er byer der er skal opleves.

Vingården har gjort meget ud af at deres gæster skal føle sig godt tilpas og velkommen. Den lille velkomst gave, men også en udførlig mappe, hvor alt lige fra restauranter, supermarkeder, vigtige telefonnumre og opskrifter på mad er der at finde i mappen.

I juli og august laver vingården hver uge et fælles arrangement for gæsterne på Il Pelago, hvor de griller og spiser nogle af de gode italienske specialiteter. I samme måneder åbner de op for deres frugtplantage, hvor du kan få lov at plukke nogen af de solmodne frugter.

Min ærlighed / oplevelse

Jeg kommer til Il Pelago en lun forårsaften i April 2016 og temperaturen siger 20 grader. Allerede der synes jeg jo det er skønt, da jeg tog fra DK, var der 10 grader. Jeg havde 2 overnatninger på Il Pelago, så der var tid til at se sig omkring, både på vingården, men også i byerne omkring. En ting der var rart var at alt var tæt på, som strand, små butikker, en slagter og restauranter. Bestemt et dejligt område i Toscana, som jeg kan anbefale. Selve Il Pelago er et hyggeligt sted, hvor de har tænkt på alt. Helt sikkert et sted du kan slappe af med hele familien.