Villa Il SaliconeBeliggenhed

Fra Pisa lufthavn er der 1 times kørsel til Serravalle Pistoiese, hvor denne kæmpe store herskabelig villa ligger, som ejes af Ilaria og Nicoletta. Den ligger smukt med deres vinmarker omkring villaen, som igen er omkranset med mure og en stor park lignende have. De har 20 hektar med oliven, vinstokke og skov.

Til den store villa er der en pool, som ligger med en pragtfuld udsigt ud over der bakkede Pistoia. Poolen er 12 x 6 m. og måler 90 -140 cm i dybden. Der er borde og stole, som står til fri afbenyttelse ved poolen i månederne juni til september, hvor den er åben. I villaen er der plads til 19 personer (12 + 7), så er du afsted med hele familien er det virkelig en oplagt mulighed at leje Il Salicone. Der er masser af plads til alle både ude og inde.

Villaen og pris

Villaen, der består af 3 plan og har i alt 750 km2.

I stueettagen findes den flotte stentrappe, som fører dig op til de øvrige etager. Ved indgangen i stueetagen finder du toilet og dør ind til det gamle hestestald, som nu bruges til spisesal til frokost. Yderligere er der det nye og det gamle køkken. En lille stue med dobbelt værelse og bad. Der udover en lille suite der bruges til dem der har svært ved at tage trappen.

På 1.sal, der finder du 3 små stuer med udgang til haven, samt en jagtstue og den røde stue, som kan laves om til sovepladser. Og et dobbelt værelse uden bad.

På 2.sal finder du 3 dobbelt værelser og 2 suiter, som begge har dobbeltseng, lille stue med sovesofa og badeværelse med bad.

I det gamle køkken er der plads til 10 personer, mens i det nye køkken er der plads til 20 personer. I det nye køkken er der komfur, ovn, køleskab, fryser, og opvaskemaskine.

Af andre faciliteter i villaen finder du strygejern, strygebræt, sat. Tv, barneseng, BBQ og wi-fi.

Il Salicone  kan lejes i månederne fra januar til og med april for 400 euro pr. overnatning. Den samme pris glæder også månederne fra oktober til og med december. Maj og juni månederne koster villaen 460 euro pr. overnatning. September koster den 520 euro pr. overnatning. I disse måneder kan du leje Il Salicone min. 3 overnatninger. I juli og august, hvor der er højsæson kan du leje Il Salicone mindst 1 uge, som koster i den periode 4050 euro. Inklusiv i lejeprisen er sengelinned, håndklæder. Oven i de nævnte priser kommer der tillæg af forbrug af gas og varme. Koster 4 euro pr. kubik meter.

Der betales en kaution på 1000 euro ved ankomst til villaen, som betales tilbage efter endt ferie, så frem der ikke er gjort skade på villaen. De 1000 euro kan betales med kreditkort.

Vinen

De laver 3 vine og ikke mere end det alt sammen rækker til de gæster der kommer i villaen og på Casale campo antico, kan nå at konsumere. Læs mere om Casale campo antico her. Udover vinen har de olivenolie. Det er altid muligt at få en smagning ved forespørgsel, eller hvis du gerne vil have lavet morgenmad, frokost eller aftensmad.

Seværdigheder

En lille kilometer fra villaen, ligger den nærmeste by, hvor du finder togstation, bussted, købmand, slagter, restauranter, apotek, bar, bank og pizzeria. 5 km. derfra ligger der supermarkedet i Pistoia og ligeledes hospitalet. En udflugtstur kunne gå til Serravalle Pistoiese, hvor der hver onsdag er et ugentlig markedet i den hyggelige by.

Min ærlighed og oplevelse

På min tur rundt i Toscana i april 2016, går turen forbi Il Salicone, hvor jeg har lavet en aftale med Ilaria, om jeg skal se Il Salicone og Casale campo antico. Sikket et syn der møder mig af denne kæmpe store herskablige villa. Helt klart en fantastisk mulighed for kunne prøve at bo sådan et sted, f.eks. hvis du skal fejre en familie begivenhed eller er det turen med vennerne, hvor I vil have stedet og poolen for jer selv.