Italiensk Påskekage

Italiensk Påskekage

500 gr. Mel
1 dl. vand
20 gr. gær
200 gr. Smør
170 gr. sukker
5 æggeblommer
0,3 dl. mælk
1 tsk. vaniljesukker
reven skal af 1 citron og 1 appelsin
lidt salt

Vil lige starte med at nævne at denne påskekage tager 9 timer at lave, men den smager godt, så den er ventetiden værd.

1. Du starter med at lave en lille gærdej. Dertil skal du bruge følgende.:

1 dl. lunkent vand, 20 gr. gær og 140 gr. mel.

Når du så har fået lavet en lille bolle ud af det, ligger du bolle i en skål med lunkent vand, læg låg på og lad dejen hæve deri i 30 min.

2. I en anden skål blander du følgende.:

350 gr. mel, 170 gr. sukker, 5 æggeblommer, 100 gr. smør, lidt salt, 1 tsk. vaniljesukker og skallen af citron og appelsin. Ælt dejen godt og tilsæt til sidst 0,3 dl. mælk.

3. Så tager du nu dej 1 og 2 og ælter sammen og lader dejen hæve 1 time.

4. Tilføj nu 50 gr. blød smør. og ælt det godt ind i dejen. Derefter hæver dejen nu i 4 timer :)

5. Tilføj nu de sidste 50 gr. smør og ælt dejen godt. Så nu kan du lægge dejen i din form, jeg brugte en alm. springform. Dejen hæver nu 2-3 timer.

6. Det sidste trin er at du nu skal blande følgende.:

2 æggehvide, 50 gr. sukker, som du pensler eller hælder oven på kagen. Pynt derefter med hele mandler.

7. Kagen bages ved 190 grader i 10 min. og derefter 180 grader i 30 min.

8. Lad kagen køle af inden du sætter tænderne i den - nu har du alligevel ventet så længe!!

Tips til påskekage opskriften:
Ja der røg en hel søndag på denne kage, men det var en fornøjelse at arbejde med dejen, for duften var fantastisk af citron og appelsin. Jeg havde 3 bæger med past. æggeblommer, så dem brugte jeg i stedet for 5 æggeblommer. Jeg brugte kun 1 æggehvide i stedet for 2 til oven på kagen. Kagen er jo noget anderledes idet det er en gærdej, så den er lidt mere bastant og vil nok ikke blive spist så hurtig, men læg den i fryseren, så kan du altid tage de stykker op du skal bruge. God fornøjelse :)

 

Se også vores udvalg af vinrejser →

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5