Italiensk vin

Bedste Italienske vine.!!

 Ja hvad er egentligt bedst, når du nu bevæger dig rundt i vinens verden? Er det vin fra Italien? Personligt er jeg vild med italienske vine, ja alt andet ville også være mærkeligt. Men når det så er sagt, så elsker jeg at udfordre mine smagsløg ved at prøve vine fra de mange steder i verden hvor de dyrker flot og velsmagende vin. Smag og behag er forskelligt og godt for det, for det er bare om at prøve sig frem og finde ud af hvad du bedst kan lide.

Hver årstid har også sine vine fra Italien mener jeg, f.eks om efteråret og vinterperioden, er det skønt med en god italiensk vin som Amarone, en kraftig vin og dertil kræver også en fyldig ret. Om foråret og sommeren er det dejligt med lidt lettere vine, såsom en god hvidvin, rosé eller en lettere rødvin.

 Vin fra Italien er enormt populært, især Toscana og Piemonte, hvor du henholdsvis finder Brunello, Chianti og Barolo, Barbaresco. Der er 20 regioner i Italien og der er meget stor forskel på vinene fra nord til syd. De nordlige er mere elegante og de sydlige har mere varme, sødme og fylde. Men prøv dig frem i regionerne og jeg er sikker på du finder nogle favoritter.

 Filtrer: Italienske rødvine - Italienske hvidvine