Luksusturen

Locanda Palazzone i Orvieto

 

Beliggenhed
Locanda Palazzone ligger ved Orvieto i Umbrien. Trænger du bare til at slappe af i fred og ro og nyde den utrolig flotte udsigt til vinmarker, skov eller Orvieto, så er stedet det helt rigtige.
Vingården ejes af brødrene Lodovico og Giovanni, som har delt opgaverne imellem sig, så den ene står for udlejning af suiterne og den anden produktion og salg af vinen. En vingård med et koncept, hvor de ikke går på kompromis med nogen ting.

Suiter og pris
Efter en ombygning og restaurering af Locanda Palazzone, som tog hele 4,5 år er kvaliteten af stedet, som et luksus hotel. Fra hall´en og op til de 7 suiter er der elevator. Suiterne er fine og der er alt hvad du har brug for, såsom minibar som indeholder hvidvin, vand, sodavand, juice og øl. Det er en såkaldt ærlighedsbar, hvor du krydser af på en seddel hvad du har konsumeret. Derudover er der kogekande, krus, kaffe/te, vinglas, føntørrer, håndklæder, sæbe, hårshampoo, creme, førstehjælpskasse, sikkerhedsbox, wi-fi og air condition. Suiterne er fra 2 - 4 personer.
Prisen på suiterne ligger fra 230 - 410 euro pr. nat for 2 - 4 personer. I lavsæsonen starter priserne fra 196 euro. I månederne Januar, Februar og Marts er der vinterlukket på Locanda Palazzone. Hvis du vil opleve lidt forskellige steder på din ferie er det muligt bare at få et par overnatninger på Locanda Palazzone.

Poolen er til fri afbenyttelse når du har lyst til det og dertil hører også et omklædningsrum, hvor du finder håndklæder. Her findes en ærlighedsbar, samt en i hall´en.

Maden
Der kan tilkøbes morgenmad og aftensmad. Er du til gourmet mad, så må du ikke snyde dig selv for en oplevelse af at spise maden, som de serverer på Locanda Palazzone. Heller ikke her bliver der gået på kompromis med kvaliteten af råvarene. Kokken er en ung mand på bare 20 år, som er super dygtig. Han eksperimenterer meget, så forvent ikke en italiensk middag, men en middag hvor dine smagsløg kommer på arbejde.
Stedet arrangere også vinsmagninger og kurser i madlavning.

Seværdigheder i Orvieto i Umbrien
Vil du derimod gerne opleve Umbrien , så ligger Locanda Palazzone 10 min. fra Orvieto, som er en rigtig dejlig by. Er du ikke helt sikker på hvad området byder på, så giver Lodovico gerne en idé til dagens udflugtstur. Lodovico er engelsk talende og af en ældre herre gør han det faktisk rigtig godt.

Vinen
De laver fremragende vin. 3 rødvine, 5 hvidvine, en sød vin og olivenolie. Området er mest kendt for de hvide vine, men her på Locanda Palazzone forstår de sig også på at lave super rødvin. Årligt producerer de omkring 160.000 fl. vin på deres 25 hektar jord.
Jeg arbejder på at finde en vinimportør, som kunne have lyst til at importere deres virkelige gode vine. Så indtil videre må du besøge Locanda Palazzone for at smage de gode vine.

Min ærlighed og oplevelse
Vi ankommer til Locanda Palazzone en flot dag i Maj, hvor himmelen er skyfri og blå. Bedre kan et lille ophold på Locanda Palazzone ikke begynde. Vi hilser på Lodovico som står for udlejningen af deres suiter og senere får vi en rundtur på Palazzone, hvor han fortæller om deres ombygning og deres vinproduktion.
Vi spiste til aften på Locanda Palazzone og blev overrasket over det fantastiske mad de laver. Der er gourmet mad af høj kvalitet og flot anrettet. Det er ikke tit du oplever gourmet mad på vingårde i Italien.

Selvom Locanda Palazzone er en vingård kan du godt gå hen at glemme det, for det er en atypisk vingård. En ren luksus vingård. Hvor end du ser hen er det flot og jeg kan kun anbefale et ophold der. Det er et fantastisk sted, anderledes vingård end du ellers oplever i Italien. Locanda Palazzone er et moderne sted, men har alligevel formået at mikse det gammel med det nye, så stedet er harmonisk og utrolig flot. Du kan sagtens bruge et par dage hvor du bare nyder udsigten fra Locanda Palazzone, men jeg vil dog anbefale at du lejer en bil, så du også kan udforske området.

Er du til god vin, gourmet mad, suiter og flotte udsigter, så venter Locanda Palazzone på dig. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige.