Toscana seværdigheder

Det toskanske landskab er pragtfuld med cypresser, kurvede bakkede veje og ikke mindst lyset er anderledes. Mange kunstnere elsker at male i det toskanske landskab pga. lyset, men måske også fordi der er smukt.

Jeg husker den første gang jeg kørte fra det nordlige Italien til Toscana, det var som at komme til et helt nyt land. Jeg var meget betaget af det smukke landskab og synes det var vildt at samme land kunne det være så forskelligt.

Tag på vingårdsferie i Toscana →

Når du er turist i Toscana har du rig mulighed for gode oplevelser. Forslag til aktiviteter kunne være at besøge nogle af de små chianti byer, følge Chianti vinvejen, besøge vingårdene og smage lidt på deres gode vine og produkter. Derudover har du selvfølgelig mange andre seværdigheder. Det kunne være Det skæve tårn i Pisa, se Il duomo i Firenze med den fantastiske kuppel eller Piazzale Michelangelo, hvor du har en flot udsigt ud over Firenze by.

Det er ikke nemt at sige Toscana uden at sige mad, selvom det toskanske køkken er enkelt, er det ikke hurtigt mad. Det betegnes som bondemad og det er helt klart lavet fra bunden. Du må ikke gå glip af at besøge en af de restauranter du møder på din vej rundt i Toscana og gerne en restaurant uden for byen.

Men seværdigheder i Toscana er ikke kun det mest kendte som Pisa eller Firenze. Toscana er et areal på 22,994 km2 og er inddelt i 10 provinser; Arezzo, Firenze, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato og Siena. Hver deres region har deres charme og hver deres seværdighed.

Top 10 seværdigheder Toscana

  1. Arezzo, smuk gammel by, som også er kendt for Roberto Benignis film, Livet er smukt.
  2. Firenze, F.eks. Duomo og Piazzale Michelangelo.
  3. I Grosseto provinsen, hvor Bolgheri vin dyrkes. F.eks. Sassicaia. Besøg en af de mange vingårde.
  4. Livorno og Marina di Donoratico, byer langs kysten, hvor der findes dejlige strande.
  5. En god toskansk restaurant f.eks Taverna dell´Olmo i Radda In Chianti.
  6. Besøg en oste mager f.eks Il Cipresso i Arezzo.
  7. Siena by fordi den er charmerende og har meget historie.
  8. Pisa, Det skæve tårn.
  9. Sejle fra Livorno til den italienske ø Elba. Kan køres rundt på en dag.
  10. På vintur i Chianti.

Se vores udvalg af vinrejser →