Pizza opskrift

Italiensk pizza opskrift.

2 dl. vand
25 gr. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
lidt sukker
300 gr. Pizzamel

Gæren opløses i lunkent vand og herefter tilsættes de andre ingredienser og til sidst melet. Dejen æltes godt og hæves i 30-40 min.

Du kan også lave dejen nogle timer før du skal bruge den og sætte den til kold hævning i køleskabet. Det gør jeg af og til, det gør det lidt lettere, så man ikke står at skal lave det hele på samme tid. Husk blot at tage dejen ud af køleskabet, så den kan nå at få stuetemperatur før brug.

Af denne dej bliver der 2 pizzaer. Bages i oven v.200 grader i 12 min. afhængig af ovnen. Prøv også at bage pizza på grillen!

Tips denne pizza opskrift.:
Denne pizza opskrift har jeg lavet mange gange og eksperimenterer indimellem med dejen. Jeg har prøvet at blande ølandshvede i sammen med pizzamelet, men kan også anbefale at prøve med grahamsmel, det giver 2 vidt forskellige bunde.

Hvad skal der så på pizzaen ?? Det er jo smag og behag, men jeg ender som regel med en pizza med parmaskinke og ruccola. Husk når fyldet skal på pizzaen at efter tomatsovsen kommer osten og så dine ønsker. Hvis du lægger osten på til sidst vil osten blive brændt og træls inden pizzaen er bagt.

Se også vores udvalg af vinrejser →