Porchetta opskrift

Italiensk inspireret Porchetta.

1 slag af rådyr eller gris
1 pakke parmaskinke
Krydderurter. F.eks persille, basilikum og rosmarin.
2 fed hvidløg
Olivenolie
Rødvinseddike
Salt & Peber
Bacon

Dette er min egen opskrift eller eksperiment, inspireret af den italienske porchetta.
Når slaget er pudset af for hinder, gnides det godt ind med krydderurterne.

Først finthakkede jeg mine krydderurter og derefter fik det en tur i min morter med hvidløg, salt og peber. Derefter blandede jeg rødvineddike og olie i.

Gned blandingen godt ind i slaget og lagde parmaskinken ovenpå. Rullede slaget på den lange side og lagde et par stykker bacon ovenpå inden jeg snørede kødet.

Inden kødet kom i ovnen, brunede jeg det godt af. I ovnen fik den v.180 grader i 30-40 min. Lod den hvile i 10 min. før skæring.

Tips til porchetta:
Jeg var så heldig at have et slag fra et rådyr. Jeg brugte lidt bacon, da jeg var bange for kødet blev tørt. Det blev det ikke, så det kan undlades om man vil. Porchettaen kan sagtens laves med et slag fra gris eller vildsvin, som er kød der har mere fedt. Af krydderurter kan du bruge det du har lyst til og hvad der lige er i køkkenet den dag.

Se også vores udvalg af vinrejser →