Toscana

Poggio Primo I Toscana

Bo på vingård i Toscana

Tag på vingårdsferie i Toscana

Beliggenhed
Poggio Primo vingård ligger i Castiglion Fibocchi i Toscana. Det er en gammel antik vingård fra 1800, som er familiedrevet. Vezio Marini og sønnen Pietro står for udlejning af de 9 rustikke lejligheder og salget af vin i deres vinbutik i Castiglion Fibocchi. Vingården kan huse i alt 40 personer.
Derudover er der masser af udflugtsmuligheder, Arezzo ligger i en afstand af 30 km. derfra og Firenze 60 km. Byer som du ikke bør gå glip af når du nu er så tæt på.

Værelser og pris ved overnatning
De 9 rustikke lejligheder er pæne rummelige og har et stort køkken med service og viskestykker. Sengelinned, badeværelse med føntørrer, sæbe og håndklæder. Vil man gerne have vasket lidt tøj, står der en vaskemaskine til rådighed, dog mod betaling. De gamle tykke mure på den gamle vingård gør at lejlighederne er svale om sommeren og kølige om vinteren.
Der er plads i lejlighederne fra 2-3 pers. til 4-6 pers. I nogle af dem kan man få en ekstra seng ind, hvis det er behovet. Priserne er delt op i lav-, mellem- og højsæson. Det er muligt med en enkelt overnatning og der går prisen fra 64-90, 73-99, 85-110 euro afhængig af sæsonen. En uge ligger fra 448-620, 511-680, 595-750 euro. Morgenmaden kan tilkøbes ved efterspørgsel.

På Poggio Primo har du selv muligheden for at tilberede din mad i lejlighedens rummelige køkken.

Seværdigheder på denne vintur i Toscana
I castiglion Fibocchi er der indkøbsmuligheder. Der er et supermarkedet, flere små cafe´ steder og take away pizzeria. Det ligger lidt spredt i byen, men går du på opdagelse i gaderne, så findes der sikkert flere steder.
Når du nu befinder dig i Toscana, så er det oplagt at tage en tur til San Gimignano - byen med de 7 tårne, Siena eller Chianti byerne, som også er hyggelige. Af de større byer er der som skrevet Arezzo og Firenze.

Vinen
Poggio Primo producerer vin på 25 hektar jord. En del rødvine, endda vin i den velkendte og efterhånden lidt notalgiske bastflaske til chiantivine og den gode Brunello di montalcino. 3 hvidvine findes der, hvoraf en er på ren Trebbianodruen. Udover det laver de også 3 forskellige slags grappa og 2 slags af den søde dessertvin Vinsanto, olivenolie, pesto, honning og marmelade. Noget som er lidt speciel for en vingård er at de nemlig også producerer cremer, hvor du f.eks kan købe håndsæbe ( gammeldags version ), bodycremer, læbepomade, ansigtscremer og fodcreme.

Min ærlighed og oplevelse
En dag i Maj 2014 kører vi til Poggio Primo. Vi starter med at køre til deres vinbutik, som ligger i byen Castiglion Fibocchi med få kilometer fra vingården. I butikken har de travlhed med at finde vin der skal med til weekendens vinfestival i en af de nærliggende byer. Samtidig med kommer der flere for lige at få tappet lidt vin på den medbragte dunke eller for at købe et par flasker. Da vi kommer til vingården er her en dejlig afslappende atmosfære. Vi bliver vist rundt af Vezio i samtlige 9 lejligheder, mens jeg tager billeder af dem. Du er ikke i tvivl om at du er kommet til en gammel vingård i Toscana. Her er meget rustikt med tykke vægge og et par af lejlighederne er det stadig synligt at der før var stald.
Der er masser af plads på Poggio Primo og der findes alt hvad du har brug for lige fra Wi-fi, pool, beachvolley, lille fodboldbane, fitnessrum, bordtennis, sandkasse til børnene og masser af dejlige steder du kan sidde og nyde udsigten eller spise sin frokost og få et dejligt glas vin til.

Poggio Primo er et oplagt sted at besøge hvis I har børnene med og samtidig har lyst til at kombinere sin ferie med at bo på en vingård. Der findes en lille butik på stedet hvor du kan købe produkter fra vingården, den har åben fra kl. 18.30 hver aften. Jeg synes især at det er et rigtig dejligt sted, hvor børnene kan boltre sig i lige fra den store dejlige pool til alle de andre aktiviteter du finder der.

Har du lyst til at holde ferie på en vingård i Toscana med børn, så er muligheden der med Poggio Primo.