Vinturen - Piemonte

Vingården Accornero

Beliggenhed
Vingården Accornero ligger i byen Vignale Monferrato i Piemonte. Denne vingård ligger med få minutters kørsel fra Vignale Monferrato, som er en hyggelig gammel by. Der finder du også gode restauranter med lidt anderledes antipasti end du sikkert er vant til. Ermanno og Patrizia Accornero er 4. generation af Accornero og for dem er det en familiepassion at lave vin på den gammeldags metode.

Værelser og pris hos Accornero
De har udover vinen et lille bed and breakfast, som består af 3 værelser og plads til 8-10 personer. Det er flotte antikke værelser, hvor der findes håndklæder, sengetøj og wi-fi. Morgenmaden er inkl. i prisen, som lyder på 48 euro pr. person pr. overnatning. Morgenmaden indtages i et fælles lokale, hvor køkkenet står til rådighed for gæsterne på Accornero, hvis du f.eks ikke vil ud at spise om aftenen. Samme lokale bliver også brugt til vinsmagninger.

Et af værelserne er udstyret med køkken og til 2 af værelserne er der balkon. Haven er til fri afbenyttelse, hvor der findes havebord og stole til en afslappet stund, hvor du kan nyde roen og freden på Accornero.

Vinen
Rundt om denne vingård ligger vinmarkerne, som tilhører Accornero. De har 20 hektar jord med vinstokke og producerer omkring 120.000 fl. årligt. Alt er økologisk da de ikke bruger nogen sprøjtemidler. De laver fantastisk vin og er du vininteresseret, så må du ikke snyde dig selv for at få oplevelsen af at smage deres vine. De laver 10 rødvine, 1 hvidvin, 1 sød vin og 1 grappa.

Seværdigheder
Det er muligt når du nu er i Piemonte at tage en rundtur blandt distrikterne til f.eks Alba, hvor Barolo laves eller til Asti, hvor de laver spumante. Der kan Patrizia Accornero være behjælpelig, da de har deres kontakter i disse distrikter. Så har du lyst og er formålet med turen til Piemonte at smage på de gode vine, så er muligheden der.

Selve Vignale Monferrato er også et besøg værd, en gammel by, hvor du har mulighed for at spise noget af det gode mad Piemonte også står for. Hyggelige restauranter finder man der, samt indkøbsmuligheder.

Min ærlighed og oplevelse
En dejlig dag i Maj 2014 satte vi kursen mod Piemonte, hvor vi havde en aftale med Patrizia Accornero. Vi blev meget hjertelig modtaget af Patrizia Accornero, hvis mand vi havde mødt et par måneder før på Vinitaly i Verona, som er en stor årlig vinmesse. Patrizia står umiddelbart for udlejningen af deres B&B, men hun ved besked om alt lige fra produktion til vinene. Vi bliver vist ind i et lokale, som jeg nok vil kalde det lille smagerum og hvor vi også senere får lov til at smage alle deres vine. Et rum hvor du straks fornemmer en dejlig ro og atmosfære og sådan er det netop på vingården Accornero. Under rundvisningen hvor jeg tager billeder af værelserne og vinproduktionen fortæller Patrizia om deres vingård, hvordan det så ud for mange år tilbage, for Patrizia og hendes mand er 4.generation på Accornero. Efter rundvisningen, får vi lov at smage vinene og hold da op de kan lave vin. Flere af dem kommer straks på min favoritliste. Så efter et rigtig dejligt besøg på dette dejlige sted, sætter vi kursen mod Vignale Monferrato by hvor, vi indtager en super lækker frokost.

Der er rig af muligheder for både at tage på rundtur mellem vindistrikterne eller at cykle og gå nogle ture. Så har du aldrig været i Piemonte, så burde du tage afsted på vingårdsferie.